Пређи на главни садржај

Постови

Приказују се постови за фебруар, 2017

Eterično ulje čajnog drva

Melaleuca alternifolia Čajno drvo (lat. Melaleuca alternifolia) je jedan od najmoćnijih biljnih antiseptika.  Ono je bezbedan i veoma efikasan lek koji bi svaka kućna apoteka trebala da ima. Čajno drvo je veoma dragoceno zato što istovremeno deluje i na bakterije i na gljivice. Ono spada u retka etarska ulja koje se smeju nanositi direktno na kožu.  Ipak, budite obazrivi ako ga nanosite na otvorene rane.

Zdravlje u čaši

Ukoliko planirate detoksikaciju organizma možete isprobati ove šejkove, oni sadrže vodu, hranljive materije i vlakna koji pomažu izbacivanje toksina iz organizma.

Kopriva

Urtica dioica Kopriva (lat. Urtica dioica) u narodu poznata kao kopriva obična, pasja kupina, pitoma kopriva, velika kopriva, žara. Cela biljka je lekovita, tako da se u proleće kada je kopriva mlada, beru listovi i cela biljka sa stabljikom. Može se brati i tokom cele godine, dok se koren skuplja u proleće i jesen. Seme sazreva u avgustu.

Sena čaj

Cassia Angustifolia Sena čaj (lat. Cassia Angustifolia) je prirodno laksativno sredstvo, koje je vrlo delotvorno i efikasno kod problema sa zatvorom stolice, jer reguliše probavu na najbolji mogući način. U novije vreme ovaj čaj se sve više koristi jer ubrzava metabolizam, on značajno doprinosi mršavljenju. Ipak, biljka sena se mora pravilno dozirati, jer ako se upotrebljava u kontinuitetu duže od 14 dana, može izazvati neželjena dejstva koja nisu bezazlena, čak su zabeležena i teža oštećenja jetre usled zloupotrebe ovog preparata. Stoga je nephodna kosultacija sa lekarom pre upotrebe bilo kog produkta u vidu čaja, tableta, kapsula, kako bismo ove nuspojeve izbegli, a sa druge stane postigli željeni rezultat.

Smuti od pšenične trave, banane i jabuke

Potrebno je: pšenična trava – 100 grama (uzgajanje možete videti ovde , potrebno je oko 10 dana) dve banane  1 Green Smith jabuka  pola šoljice vode 

Sok od pšenične trave

Sok od pšenice Sok od pšenične trave je zelene boje, ima poprilično prijatan ukus, koji podseća na ukus slatkog graška! Ako ste novi u pripremanju sokova od pšenične trave, možete se odlučiti da ga pomešate sa nekim sveže isceđenim sokom: od pomorandže ili banane.